Ändrade nummer för pressjour sommaren 2021
Under semesterperioden är det ändrade nummer för Kvinna till Kvinnas pressjour som är bemannad må - fre kl 08-20. De aktuella numren återfinns här: https://press.kvinnatillkvinna...
Under semesterperioden är det ändrade nummer för Kvinna till Kvinnas pressjour som är bemannad må - fre kl 08-20. De aktuella numren återfinns här: https://press.kvinnatillkvinna...
Ännu saknas svar från Liberalerna och Nyamko Sabuni om de är villiga att försvara enprocentsmålet i biståndet eller inte. Både Moderaterna och Kristdemokraterna aviserar kraftiga nedskärningar i biståndet om de kommer till makten. Hur tänker L göra om de är en del av ett borgerligt regeringsunderlag? Vi skriver debatt i Sydsvenskan 21 juni 2021 tillsammans med Diakonia, RFSU och Svenska Afghanista
Den internationella dagen mot sexuellt våld i konflikt infaller 19 juni och påminner oss om att dessa fruktansvärda krigsbrott mot framför allt kvinnor och flickor pågår dag efter dag, år efter år. Vi kräver nu att Sverige tar ledningen i kampen för att utrota straffriheten för dessa gärningar genom att tillsätta en ambassadör för hela Kvinnor, Freds- och Säkerhetsagendan. Läs vår debatt i Altinge
Kvinna till Kvinna behåller det gedigna årliga stödet på 12 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Beloppet delades ut vid ett digitalt event på fredagsmorgonen.
- Utan tillskottet från Postkodlotteriet skulle en del av vårt arbete inte vara möjligt, så vi är ytterst tacksamma, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.
Vad tänker Kvinna till Kvinna göra för pe
Kvinna till Kvinna har fått ett stöd på drygt 30 miljoner av Sida för att bidra till att sex Balkanländers väg till ett framtida EU-inträde ska bli så jämställd som möjligt. Pengarna ska gå till 13 kvinnorättsorganisationer i Albanien, Bosnien-Herzegovina, Kosovo, Montenegro, Nordmakedonien och Serbien. Dessa ska övervaka att ländernas EU-närmande inte glömmer bort kvinnors rättigheter.
Idag startar Kvinna till Kvinnas kampanj inför internationella kvinnodagen 8 mars. Den sätter ljuset på det faktum att jämställdhet inte är en slump och att kvinnor världen över behöver fortsatt stöd för att kunna kräva sina rättigheter. Vi hyllar historiska kvinnorättskämpar, men lyfter också den hårda kamp som kvinnor måste fortsätta föra.
Kvinna till Kvinna fick i veckan besked om två större stöd om sammanlagt drygt 115 miljoner kronor som gör det möjligt för organisationen att utveckla arbetet för kvinnor i Mellanöstern och Liberia. Det är holländska UD och FN:s Peacebuilding Fund som beviljar pengarna.
Kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna släpper i samband med internationella dagen mot våld mot kvinnor en ljudbok i kortformat för att uppmärksamma att var tredje kvinna i världen utsätts för våld eller övergrepp någon gång under sitt liv, och att den vanligaste formen av våld är det som finns inom hemmets väggar.
1 av 3 kvinnor i världen utsätts någon gång i livet för våld eller övergrepp och julen är inget undantag. Kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna uppmanar nu alla att bidra i kampen för att stoppa världens farligaste jultradition – mäns våld mot kvinnor. Ge bort en livsviktig julklapp och bidra till att hjälpa våldsutsatta kvinnor.
Under helgen som gick eskalerade konflikten i Nagorno-Karabach och har nu krävt över 100 människoliv, bland dem också civila. Utvecklingen är tyvärr ingen överraskning för Kvinna till Kvinna som arbetat i området i 15 år. Kvinna till Kvinna har i Södra Kaukasien engelsktalande experter på kvinnors situation i regionen Nagorno-Karabach och även svensktalande experter på frågan i Stockholm.
Intisar Al-Amyal från Kvinna till Kvinnas partnerorgansation Iraqi Women´s League får årets Per Angerpris, den svenska regeringens internationella pris för mänskliga rättigheter och demokrati. Intisar Al-Amyal har arbetat för kvinnors och flickors rättigheter i Irak i över två decennier.
20 år har gått sedan FN:s säkerhetsråd antog resolution 1325, om kvinnors roll i konflikter och fred. Sedan dess har FN, EU och och många stater inklusive Sverige lagt stor kraft på att förbättra genusperspektivet i freds- och säkerhetsarbetet och ofta hänvisat till 1325. Men har två decennier av arbete gjort någon skillnad i verkligheten, för de kvinnor som försöker bygga fred i sina samhällen?
Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.