Gå direkt till innehåll
Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff mottar årets check från Postkodlotteriet på tolv miljoner kronor.
Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff mottar årets check från Postkodlotteriet på tolv miljoner kronor.

Pressmeddelande -

Tolv miljoner till kvinnors rättigheter

Kvinna till Kvinna behåller det gedigna årliga stödet på 12 miljoner kronor från Postkodlotteriet. Beloppet delades ut vid ett digitalt event på fredagsmorgonen.

- Utan tillskottet från Postkodlotteriet skulle en del av vårt arbete inte vara möjligt, så vi är ytterst tacksamma, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.

Vad tänker Kvinna till Kvinna göra för pengarna under 2021?

- Nu under och sedan efter pandemin finns det stora behov för världens kvinnor som drabbats extra hårt. Vi fortsätter att arbeta mot våld mot kvinnor, men nu kommer vi att jobba extra mycket med hur kvinnors ekonomi kan förbättras, säger Petra Tötterman Andorff.

Jämställdheten i världen har också gått bakåt under pandemin och många kvinnorättsförsvarare har en ännu tuffare situation nu. Undantagslagar och auktoritära ledare minskar utrymmet för yttrandefrihet och demokrati. Uppblossande konflikter i världen som den i Nagorno-Karabach gör också livet svårt för kvinnor.

- Tack vare stödet från Postkodlotteriet kan vi fortsätta att bekämpa den här utvecklingen, säger Petra Tötterman Andorff.

Kvinna till Kvinna har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2012 och sammanlagt tagit emot runt 130 miljoner kronor. Organisationen jobbar sedan 1993 med att stödja kvinnor i områden som drabbats av krig och konflikt. Stödet från Postkodlotteriet det senaste decenniet har varit en väsentlig faktor för att Kvinna till Kvinna ska kunna fortsätta sin verksamhet.

- Mitt varma tack går till alla lottköpare som fortsätter att möjliggöra vårt viktiga arbete! säger Petra Tötterman Andorff.

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 130 partnerorganisationer i mer än 20 länder runt om i världen.

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.