Gå direkt till innehåll
Kvinna till Kvinna släpper ljudbok för att uppmärksamma våld mot kvinnor

Pressmeddelande -

Kvinna till Kvinna släpper ljudbok för att uppmärksamma våld mot kvinnor

Kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna släpper i samband med internationella dagen mot våld mot kvinnor en ljudbok i kortformat för att uppmärksamma att var tredje kvinna i världen utsätts för våld eller övergrepp någon gång under sitt liv, och att den vanligaste formen av våld är det som finns inom hemmets väggar.

Långledigheten under julen är en tid då våld mot kvinnor ofta accelererar men sällan synliggörs, och detta vill Kvinna till Kvinna uppmärksamma genom att lansera organisationens första fiktiva ljudbok som en del av organisationens julkampanj. Novellen är inläst av högt uppskattade ljudboksinläsaren Katarina Ewerlöf i stöd för Kvinna till Kvinna.

Att leva ett liv under hot är mångas vakna mardröm. Att utsättas för våld är något som vi som samhälle aldrig får acceptera. Vi måste ingripa, engagera oss och stötta den som är utsatt. Nolltolerans och våga lägga oss i är vad som krävs, då den som utsätts ofta drar sig undan i skam över situationen. Detta kräver både civilkurage och självklart ekonomiskt stöd till de organisationer som arbetar med frågan på ett professionellt plan. Hjälp den som sitter fast i våld ut ur det, var medmänniska, säger Katarina Ewerlöf.

Ljudboken, Inte för en jävla grädde, släpps den 25 november på kvinnatillkvinna.se och Storytel och tar lyssnaren in i en stund i våldsutsatta Jasminas liv.

Ljudboksformatet är ett helt nytt och unikt sätt för oss som ideell organisation att skapa engagemang på. Vår förhoppning är att de nio minuterna om våldsutsatta Jasmina ska träffa i hjärtat och ge en ökad insikt i att våldet existerar i alla delar av världen och i alla samhällsklasser. Bakom den där kransbeklädda dörren kan det finnas en hård verklighet och det vill vi skildra med målet att öka engagemanget, säger Anna Tjäder som är marknadsansvarig på Kvinna till Kvinna.

För mer information, kontakta

Presskontakt Anna-Carin Hall, på mail: anna-carin.hall@kvinnatillkvinna.se eller telefon 073-360 91 25 eller Felicia Gränd, på mail: felicia@aderstennorlin.com eller på telefon 070-948 38 30.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.