Gå direkt till innehåll
Omvärlden måste agera mot sexuellt våld i konflikter

Pressmeddelande -

Omvärlden måste agera mot sexuellt våld i konflikter

Den internationella dagen mot sexuellt våld i konflikt infaller 19 juni och påminner oss om att dessa fruktansvärda krigsbrott mot framför allt kvinnor och flickor pågår dag efter dag, år efter år. Vi kräver nu att Sverige tar ledningen i kampen för att utrota straffriheten för dessa gärningar genom att tillsätta en ambassadör för hela Kvinnor, Freds- och Säkerhetsagendan. Läs vår debatt i Altinget 18 juni 2021.

https://www.altinget.se/artike...

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 130 partnerorganisationer i mer än 20 länder runt om i världen.

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.