Gå direkt till innehåll
Varduhi Tonapetyan från Armenien är en av de kvinnor som utsatts för våld i en nära relation och fått stöd och hjälp att förändra sin livssituation. Foto: Maja Brand
Varduhi Tonapetyan från Armenien är en av de kvinnor som utsatts för våld i en nära relation och fått stöd och hjälp att förändra sin livssituation. Foto: Maja Brand

Pressmeddelande -

Julgåvorna som stoppar världens farligaste jultradition

1 av 3 kvinnor i världen utsätts någon gång i livet för våld eller övergrepp och julen är inget undantag. Kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna uppmanar nu alla att bidra i kampen för att stoppa världens farligaste jultradition – mäns våld mot kvinnor. Ge bort en livsviktig julklapp och bidra till att hjälpa våldsutsatta kvinnor.

Julen förknippas ofta med glädje, värme och trygghet. För många kvinnor är högtiden istället en tid som präglas av våld och rädsla. Kvinna till Kvinna vet att våld i hemmet och nära relationer ökar under långledigheten och helgdagarna, och totalt sett utsätts 1 av 3 kvinnor någon gång under sin livstid för våld i nära eller tillfällig relation.*

Därför uppmanar nu Kvinna till Kvinna alla att ge bort en julklapp som bidrar till att bryta världens farligaste jultradition och hjälpa våldsutsatta kvinnor världen över.

– Julen, såväl som andra högtider, är för många kvinnor runt om i världen förknippat med rädsla, oro och våld. Vi hoppas att många vill vara med och hjälpa oss att bryta världens farligaste jultradition – mäns våld mot kvinnor, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare Kvinna till Kvinna.

3 julgåvor som hjälper våldsutsatta kvinnor:

Empowerment Pendant (650 kronor)

Halsband med bröstformat hänge av återvunnet silver, design Madeleine Ljungqvist. För varje sålt smycke går 337 kronor till Kvinna till Kvinnas arbete.

Gåvokort (200-500 kronor)

Skicka ett digitalt gåvokort till någon du inte kan träffa i jul – eller lägg ett tryckt gåvokort under granen. Samtidigt bidrar du till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter.

Draken i rummet (160 kronor)

Ge bort ett signerat exemplar av Gunilla von Platens bästsäljande självbiografi och bidra samtidigt med 100 kronor till Kvinna till Kvinnas arbete runt om i världen.

Julgåvorna finns att köpa på kvinnatillkvinna.se/shop. Fler sätt att engagera sig finns på kvinnatillkvinna.se.

För mer information, kontakta

Presskontakt Anna-Carin Hall, på mail: anna-carin.hall@kvinnatillkvinna.se eller telefon 073-360 91 25 eller Felicia Gränd, på mail: felicia@aderstennorlin.com eller på telefon 070-948 38 30.

Om Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 100 partnerorganisationer i 20 länder runt om i världen. 

*World heatlh O, ' Violence against women, ' World Health Organization [Web document] (2017), < https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/v... >, accessed 18 August 2020.

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.