Gå direkt till innehåll

Ämnen: Jämställdhet

DN Debatt. ”Förlegad instans inskränker kvinnornas rätt till abort”

DN Debatt. ”Förlegad instans inskränker kvinnornas rätt till abort”

På 50-årsdagen av den svenska aborträtten skriver vi i DN tillsammans med 18 andra aktörer inom sexuella och reproduktiva rättigheter: Det organ som beslutar om tillgång till abort efter 18:e graviditetsveckan är Socialstyrelsens rättsliga råd. Men tiden har sprungit ifrån den 50 år gamla och rättsosäkra konstruktionen. Vi kräver därför en översyn av systemet för att öka abortsökande kvinnors själ

Bild från demonstration för kvinnors rättigheter i Lviv, Ukraina. Foto: Women's Perspective

Ny rapport visar: Ukraina tar sexuellt våld i krig på allvar

Ukraina tar sexuellt våld i konflikt på allvar och försöker genuint att ställa förövare till svars. I övrigt framträder en mörkare bild av oförmågan – eller oviljan – både nationellt och internationellt att utrota sexuellt våld i krig. Det visar en ny rapport från Kvinna till Kvinna som lanseras i samband med den internationella dagen för avskaffandet av sexuellt våld i konflikt den 19 juni.
Se

Internationella kvinnodagen: Försvara kvinnors rätt viktigare än någonsin

Internationella kvinnodagen: Försvara kvinnors rätt viktigare än någonsin

På internationella kvinnodagen skriver vi debatt i Aftonbladet. Vi konstatera att det tyvärr inte går framåt för jämställdheten i världen. Några av skälen är auktoritära regimer, pandemin, den ekonomiska krisen och konflikter som kriget i Ukraina där vidriga övergrepp sker mot kvinnor och flickor. Därför är stödet till de som står upp för kvinnors rättigheter viktigare än någonsin.
https://www.

Visa mer

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.