Gå direkt till innehåll
Solidarity Scarf säljs exklusivt hos Kvinna till Kvinna. Foto: Marcus Frendberg
Solidarity Scarf säljs exklusivt hos Kvinna till Kvinna. Foto: Marcus Frendberg

Pressmeddelande -

Årets julklapp: scarfen som bidrar till jämställdhet

Tillsammans med designern Madeleine Ljungqvist lanserar kvinnorättsorganisationen Kvinna till Kvinna en limiterad scarf som är skapad för att hylla världens kvinnor och alla de som har gått före i kampen för jämställdhet.

Inför julen 2023 släpper Kvinna till Kvinna accessoaren Solidarity Scarf som Madeleine Ljungqvist, grundare av klädmärket Mad Peach, designat särskilt för Kvinna till Kvinna.

Jag har upplevt kvinnomisshandel på nära håll och kan jag göra något för att förhindra att andra kvinnor hamnar i liknande situationer så vill jag göra det. Jag ville genom designen få fram en känsla av att vi alla står enade för kvinnors rättigheter, för i det finns en oerhörd styrka, säger designern Madeleine Ljungqvist.

Scarfen säljs endast i Kvinna till Kvinnas webshop. Av försäljningspriset 480 kronor går hela överskottet, 270 kronor, till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter runt om i världen.

Denna scarf är mer än bara ett modeuttryck – den är en handling av solidaritet och stöd. Genom att bära scarfen visar du ditt engagemang för kvinnors rättigheter och bidrar till att förbättra livet för kvinnor i konfliktområden världen över, säger Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff.

Nyhet! Solidarity Scarf (480 SEK)
Bidrar med 270 kronor till Kvinna till Kvinnas arbete.
Mått: ca 50x50 cm
Material: viskos
Begränsad upplaga.
Foto: Marcus Frendberg

För mer information, kontakta:
Sara Alteryd
Adersten&Norlin Communications
sara@aderstennorlin.com
+46 (0) 73-705 93 03

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 100 partnerorganisationer i 20 länder runt om i världen. Kvinna till Kvinna arbetar på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att stärka kvinnors inflytande och makt, sätta stopp för mäns våld mot kvinnor och synliggöra kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter.

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.