Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Internationella kvinnodagen: Försvara kvinnors rätt viktigare än någonsin

Internationella kvinnodagen: Försvara kvinnors rätt viktigare än någonsin

På internationella kvinnodagen skriver vi debatt i Aftonbladet. Vi konstatera att det tyvärr inte går framåt för jämställdheten i världen. Några av skälen är auktoritära regimer, pandemin, den ekonomiska krisen och konflikter som kriget i Ukraina där vidriga övergrepp sker mot kvinnor och flickor. Därför är stödet till de som står upp för kvinnors rättigheter viktigare än någonsin.
https://www.

Representanter från organisationen Slavic Heart talar under ett FN-forum i Volnovakha, Donetsk

PRESSINBJUDAN: Ukrainska kvinnorättsaktivister möter biståndsminister Johan Forsell

Representanter för sex ukrainska kvinnorätts- och hbtq-rättsorganisationer - som också är samarbetsorganisationer till Kvinna till Kvinna - finns på plats i Stockholm 14 – 16 december. Möjlighet finns för press att närvara vid i ett riksdagsseminarium med dessa representanter samt biståndsminister Johan Forsell torsdag 15 december kl 13 – 14.30. Tid för enskilda intervjuer efteråt. Anmälan krävs.

Visa mer

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.