Gå direkt till innehåll
Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff tar emot Postkodlotteriets gåvocheck på tolv miljoner kronor.
Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Petra Tötterman Andorff tar emot Postkodlotteriets gåvocheck på tolv miljoner kronor.

Pressmeddelande -

Tolv miljoner från Postkodlotteriet till kvinnors rättigheter

Kvinna till Kvinna får fortsatt stöd av Postkodlotteriet. Organisationen fick under den årliga utdelningen till förmånstagare den 17 mars ta emot tolv miljoner kronor för det framtida arbetet med att förbättra för världens kvinnor.

- Vi är väldigt glada över detta för pengarna behövs mer än någonsin. Behoven är fortsatt stora efter pandemin som tyvärr har orsakat ett bakslag för kvinnors rättigheter i världen, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.

  Vad går pengarna till i år?

  - Det finns många kriser och konflikter i de länder där vi arbetar och kvinnor behöver stöd att kräva sina rättigheter. Våldet mot kvinnor har också ökar under och efter pandemin och våra partnerorganisationer behöver resurser för att hjälpa, säger Petra Tötterman Andorff.

   Kvinna till Kvinna kan tack vare stödet från Postkodlotteriet också fortsätta att jobba med att förbättra kvinnors ekonomiska ställning i världen. Även klimatkrisen påverkar kvinnor på andra sätt än män. De är oftare fattigare och drabbas därför hårdare av torka och kaosväder.

   - Det försämrade säkerhetsläget och den ökade polariseringen i världen får också konsekvenser för kvinnors villkor och rättigheter. Postkodlotteriets stöd gör att vi kan hjälpa till att motverka det, säger Petra Tötterman Andorff.

    Kvinna till Kvinna har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2012 och sammanlagt tagit emot drygt 140 miljoner kronor. Organisationen jobbar sedan 1993 med att stödja kvinnor i områden som drabbats av krig och konflikt. Stödet från Postkodlotteriet det senaste decenniet har varit en väsentlig faktor för att Kvinna till Kvinna ska kunna fortsätta sin verksamhet.

    - Mitt varma tack går till alla lottköpare. Utan dem skulle en del av vårt viktiga arbete inte vara möjligt, säger Petra Tötterman Andorff.

     Ämnen


     Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 130 partnerorganisationer i mer än 20 länder runt om i världen.

     Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

     Kontakter

     Anna-Carin Hall

     Anna-Carin Hall

     Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

     En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

     Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.