Gå direkt till innehåll
Petra Tötterman Andorff är ny generalsekreterare för Kvinna till Kvinna. Foto: Viktor Gårdsäter
Petra Tötterman Andorff är ny generalsekreterare för Kvinna till Kvinna. Foto: Viktor Gårdsäter

Pressmeddelande -

Petra Tötterman Andorff ny generalsekreterare för Kvinna till Kvinna

Petra Tötterman Andorff har fungerat som tillförordnad generalsekreterare för organisationen sedan december 2017 efter att Lena Ag lämnade posten för att bli generaldirektör för Jämställdhetsmyndigheten.

- Jag är oerhörd glad över att ha fått det här förtroendet. Jag känner redan organisationen väl, och den gör ett fantastiskt och otroligt viktigt arbete, säger Petra Tötterman Andorff.

Petra Tötterman Andorff har lång erfarenhet av arbetet med kvinnors rättigheter. Hon axlade rollen som biträdande generalsekreterare för Kvinna till Kvinna redan 2014 och var tidigare mångårig generalsekreterare för IKFF (Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet) och även koordinator på IKFF:s internationella systerorganisation i New York.

-  Vi är tacksamma över att Petra Tötterman Andorff vill leda organisationen. Hon är väl förtrogen med Kvinna till Kvinna och de utmaningar som världens utsatta kvinnorättsförsvarare möter just nu, säger Kvinna till Kvinnas styrelseordförande Birgit Hansson, som också betonar att tillsättningen sker efter en lång och omfattande process.

-  Det har varit hård konkurrens, men styrelsen ser Petra som den bäst lämpade att leda organisationen. Hon har den strategiska överblicken som behövs för det här jobbet och kommer att bli en utmärkt ambassadör och talesperson för Kvinna till Kvinna.

Kvinna till Kvinna är en svensk kvinnorättsorganisation som stödjer kvinnor i krig och konflikt. Organisationen arbetar i över 20 länder världen över och fyller 25 år i år.

-  Jag ser att Kvinna till Kvinna ska fortsätta vara en av världens främsta kvinnorättsorganisationer i konfliktdrabbade områden. Det finns ett stort behov världen över av att stå upp för kvinnors rättigheter, säger Petra Tötterman Andorff som tillträder sin tjänst 1 juni.

Ämnen


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

Relaterat material

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete.