Gå direkt till innehåll
7amleh och Kvinna till Kvinna släpper en rapport om hat och hot mot palestinska rättighetsförsvarare.
7amleh och Kvinna till Kvinna släpper en rapport om hat och hot mot palestinska rättighetsförsvarare.

Pressmeddelande -

Palestinska aktivister upplever en digital ockupation

Kontroll, övervakning och undertryckande av yttrandefriheten har flyttat in i det digitala landskapet i Palestina. Flera lagar har på senare tid tillkommit som begränsar den digitala friheten för palestinska rättighetsförsvarare. Det är både Israel, den palestinska myndigheten och Hamas som står för begränsningarna.

Facebook går dessutom i Israels ledband vad det gäller att begränsa palestinsk yttrandefrihet. Google Maps följer inte internationella lagar när det gäller att ange gränser för Palestina på sina kartor och betalningsverktyget PayPal saknas i landet vilket försvårar för många aktörer.

Kvinna till Kvinna har i samarbete med vår partnerorganisation 7amleh (uttalas chamleh) släppt rapporten A Violent Network, om könsbaserat våld mot palestinska kvinnor i den virtuella miljön. 7amleh är på Sverigebesök denna vecka och presenterar rapporten bland annat på Stockholm Internet Forum som arrangeras av Sida, men även på ett separat lunchseminarium tisdag 14 maj kl 12-13 på GOTO10, Hammarby Kaj 10D.

Tid: Tis 14 maj kl 12 - 13

Plats: GOTO 10, Hammarby Kajväg 10D

Det finns också andra möjligheter att träffa och intervjua 7amlehs företrädare under veckan. Kontakta Anna-Carin Hall, pressansvarig, anna-carin.hall@kvinnatillkvinna.se 0733-609125

Ämnen


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.