Gå direkt till innehåll
Det tryckta gåvokortet i Kvinna till Kvinnas julkampanj 2018
Det tryckta gåvokortet i Kvinna till Kvinnas julkampanj 2018

Pressmeddelande -

​Mäns våld mot kvinnor tar inte julledigt

Kvinna till Kvinna uppmärksammar i sin julkampanj 2018 våld i hemmet. Ett allvarligt problem inte bara i Sverige utan även globalt. Hemmet, som borde vara den tryggaste platsen, är för många den farligaste när våldet kommer från en närstående.

Om du har möjlighet att tipsa om våra julgåvor i din tidning så ger du dina läsare möjlighet att hjälpa fler kvinnor till den framtid de har rätt till.

Kvinna till Kvinna är en svensk kvinnorättsorganisation som jobbar globalt för att våldet mot kvinnor ska upphöra och för att de kvinnor som drabbas ska få stöd och ett bättre liv.

Pengarna från julkampanjen går till att minska våld mot kvinnor, hjälpa utsatta kvinnor att bearbeta sina trauman och få modet att anmäla våldtäkt och misshandel. Men också till arbetet med att förändra lagstiftning och attityder för att ge fler kvinnor makt över sina egna liv.

Produkter i vår julshop 2018:



Gåvokort Tryckt eller digitalt. Det digitala finns både som pdf eller rörlig gif som du med fördel enkelt delar via mobilen eller via mail. Samma motiv finns i två valörer; 150 kr eller 350 kr.



Tygväska i svart med vitt tryck ”Girls just wanna have fundamental human rights”. 249 kr.


Poster - två olika motiv

Poster med text 280 kr   Poster med bild 280 kr   Paketpris båda motiven; 500 kr

Vår webshop med julgåvor öppnar 19 november på kvinnatillkvinna.se 

Ämnen


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.