Gå direkt till innehåll
Korruption ett allt större hinder för kvinnors rättigheter

Pressmeddelande -

Korruption ett allt större hinder för kvinnors rättigheter

Att arbeta mot korruption genererar mest hat och hot mot världens kvinnorättsförsvarare, skriver Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna i en debattartikel i Altinget på anti-korruptionsdagen 9 dec. För att främja jämställdhet och kvinnors och flickors rättigheter i utrikespolitiken, räcker det tyvärr inte att arbeta bara med ”rättigheter, representation och resurser” som är ledorden i Sveriges feministiska utrikespolitik, utan krafttag måste tas mot korruptionen. Läs artikeln här.

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 130 partnerorganisationer i mer än 20 länder runt om i världen.

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.