Pressmeddelande -
Kärleksbomba i Almedalen!
I Almedalen kan årets besökare kärleksbomba kvinnorättsaktivister. Kvinnor som runt om i världen kämpar för fred och rättvisa hotas, trakasseras och misshandlas. Vi ser det nu i Mellanöstern och Nordafrika. För att peppa och visa solidaritet ordnas denna kärlekskampanj.
I Mellanöstern och Nordafrika utsätts kvinnliga demonstranter för sexuella trakasserier, hot och ryktesspridning. De kämpar både mot förtryckande regimer och mot konservativa traditioner som präglar samhällena. Många av aktivisterna är nedslagna och trötta efter revolutionerna och den hårda kampen för frihet och rättvisa.
Enligt en tidigare rapport från Kvinna till Kvinna, Urgent Action Fund och Frontline Protection of Human Rights Defenders är bristen på erkännande ett av de största hoten för kvinnorättsförsvarare. Andra vanliga metoder för att tysta och skrämma kvinnorättsförsvarare är sexuellt våld, isolering, ryktesspridning och förtal. Traditioner, religioner och seder utnyttjas och manipuleras ofta för att legitimera övergreppen.
Almedalens besökare kan nu bidra till att synliggöra kvinnoaktivisternas arbete och visa att människor utifrån tänker på dem. I Kvinna till Kvinnas tält kan man kärleksbomba en aktivist, genom att skriva kärleksbrev direkt till utvalda aktivister och fotografera sig själv i en kärleksram. Det går också att engagera sig genom att sms:a KÄRLEK till 72 980 och stödja kvinnorättskämpar med 50 kronor.
Välkomna till vårt tält! Donnersgatan plats 5, bredvid Sveriges Radio.
Twitter: #kärleksbomba
Kvinna till Kvinna är också med på Sommarpolitiskt Sommartorg. Läs vårt program här.
Relaterade länkar
Ämnen
Kategorier
Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3