Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Världskonferens för kvinnors rättigheter

Den 19-22 april samlas 2 000 kvinnoaktivister från världens alla hörn i Istanbul i det största eventet av sitt slag. På agendan står dagens stora utmaningar för kvinnors rättigheter så som den ekonomiska krisen, den ökade militariseringen och klimathoten. Kvinna till Kvinna är på plats.

Världskonferensen arrangeras vart tredje till vart fjärde år av medlemsorganisationen Association of Women in Development, AWID. Under dagarna hålls seminarier, samtal och aktioner.

- AWID:s möte ger en unik möjlighet att ta tempen på situationen för kvinnor världen över.  Även om det inte finns EN enad kvinnorörelse visar forumet styrkan bland kvinnoorganisationer globalt. Såväl kvinnors som mäns röster måste höras för att de problem många länder står inför med ökade ekonomiska klyftor och instabilitet ska kunna lösas, säger Lena Ag, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna som kommer att delta i Istanbul.

Kvinna till Kvinna arrangerar två seminarier på forumets första dag, den 19 april. Det ena fokuserar på hinder för kvinnor att delta i fredsförhandlingar. Det andra på vilka säkerhetshot kvinnoaktivister möter i konflikthärjade områden och hur dessa kan överkommas.

Mer information om AWID och det internationella forumet finns på deras hemsida.

Följ Kvinna till Kvinna på plats i Istanbul på bloggen Vi på Kvinna till Kvinna

Twitter: #AWIDforum

För att kontakta Kvinna till Kvinna under AWID:s internationella forum i Istanbul ring Christina Hagner, kommunikationschef: 070-636 76 96

 

 

 

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.