Gå direkt till innehåll
Välkommen till utrikessamtal – blir 2014 fredens år?

Pressmeddelande -

Välkommen till utrikessamtal – blir 2014 fredens år?

Kvinna till Kvinna bjuder den 13/1 in till det årliga utrikessamtalet om kvinnors situation i konfliktområden. I år riktar vi strålkastarljuset mot Syrien, Libanon, Demokratiska Republiken Kongo och mot Olympiska spelen i Sotji.

Vi passar på när experter från Kvinna till Kvinnas fältkontor runt om i världen är på plats i Stockholm. I panelen sitter:

  • Katarina Carlberg, DR Kongo
  • Alexandra Karlsdotter Stenström, Libanon 
  • Sara Laginder, Georgien
  • Belma Becirbasic, Bosnien-Hercegovina

Blir 2014 fredsförhandlingarnas år? Får syriska kvinnor plats vid förhandlingsbordet för fred? Ser vi en ljusning i DR Kongo efter årtionden av krig? Påverkar vinter-OS i Sotji den frysta och bortglömda konflikten mellan den angränsande utbrytarrepubliken Abchazien och Georgien?

Program
16:30-17:30 Panelsamtal, möjlighet att ställa frågor. Samtalet hålls på engelska.
17:30-18:00 Mingel med lättare tilltugg.

Moderator: Annika Flensburg, Kvinna till Kvinna.
Var: Sensus möte, Klara södra kyrkogata 1, Stockholm. Tunnelbana: T-centralen.
OSA: Senast 10 januari till ida.svedlund@kvinnatillkvinna.se


Varmt välkommen!


Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.