Gå direkt till innehåll
Välkommen till premiärvisning av dokumentärfilmen SIX DAYS!

Pressmeddelande -

Välkommen till premiärvisning av dokumentärfilmen SIX DAYS!

Bio Rio, Hornstulls Strand 3, Stockholm

22 okt kl 17.15-20

SIX DAYS är en film om kvinnors mod i sviterna av krig. Filmen väver samman berättelsen om tre olika kvinnor från tre olika krigszoner: Irak, Liberia och Abchazien/Georgien.

Lanja Abdulla i irakiska regionen Kurdistan kämpar mot hedersförtryck. Maia Kvaratskhelia i Abchazien/Georgien ger tjejer kunskap om sina egna kroppar. Nelly Cooper i Liberia hjälper fattiga kvinnor att ta makten över sina liv genom utbildning. Men de tre får betala ett högt pris för sitt engagemang. Hot, våld och fattigdom möter dem i kampen för jämställdhet och rättvisa.

Lanja Abdulla och Nelly Cooper kommer att finnas på plats vid premiärvisningen.

Kvinna till Kvinna fyller 20 år i år. SIX DAYS är en hyllning till de tusentals kvinnor vi gett stöd till genom åren. Kvinnor som oförtrutet och alltför ofta osynligt kämpar för förändring efter krig och konflikter.

Filmen produceras av Thelma/Louise TV i samarbete med Kvinna till Kvinna. Karin af Klintberg är filmens kreativa producent och Nikolina Gillgren regissör.

 Kl. 17.15 slås portarna upp till salongen för mingel med tilltugg.

Kl. 18 visas SIX DAYS (56 min) följt av ett samtal med kvinnorna i och bakom filmen.

OSA 14 okt: annika.flensburg@kvinnatillkvinna.se

Foto: Iván Blanco

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.