Gå direkt till innehåll
Upp till bevis för den feministiska utrikespolitiken

Pressmeddelande -

Upp till bevis för den feministiska utrikespolitiken

Vi skriver debatt i Göteborgsposten: Rysslands brutala angrepp på Ukraina lämnar oss alla bestörta. Befolkningen i landet försöker navigera i ett pågående kaos. Kvinnor drabbas på andra sätt än män under ett krig eftersom de har sämre resurser när de är på flykt och ofta blir kvar för att ta hand om de som inte kan fly. Nu måste den feministiska utrikespolitikens verktygslåda utnyttjas från start för att skydda Ukrainas kvinnor.

https://www.gp.se/debatt/upp-t...

Relaterade länkar

Ämnen


Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 130 partnerorganisationer i mer än 20 länder runt om i världen.

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.