Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Syriska flyktingkvinnor i fokus

Vilka är säkerhetshoten och utmaningarna för syriska kvinnor på flykt? På torsdag 9/5 håller Kvinna till Kvinna i samarbete med Rädda Barnen Libanon en workshop i Beirut för aktörer inom humanitärt bistånd om situationen för flyktingkvinnor från Syrien. Inbjudna är bland andra UNHCR, UNICEF och en rad andra internationella och lokala humanitära aktörer. 


 Frågor som kommer att diskuteras är bland andra:
•   Hur kan kvinnor på flykt stödjas och stärkas? Hur kan deras isolering brytas?
•   Hur påverkar krisen flyktingkvinnor i deras roll som mödrar och vilka är konsekvenserna för barnen?
•   Vad vet vi om sexuellt våld i Syrienkonflikten?
•   Vad kan vi göra för att öka kvinnors deltagande och varför är detta så viktigt?

Workshopen leds av Eva Zillén, senior rådgivare på Kvinna till Kvinna; Jamila från Syrien som delar sina erfarenheter av att vara kvinna och flykting; Lauren Wolfe, prisbelönt journalist och redaktör för sajten Women under Siege, som kartlägger sexuellt våld i krigets Syrien; samt Olfat Mahmoud som leder organisationen Palestinian Women Humanitarian Organization som arbetar med att stärka kvinnor i palestinska flyktingläger i Libanon.


Tid och plats för workshopen:
Torsdag 9 maj, kl 9.30-16.00
Commodore Hotel, Beirut, Libanon

Kontaktperson: Lena Wallquist, samordnare för Libanon, Kvinna till Kvinna, +46-70 674 50 08 eller Annika Flensburg, pressansvarig, Kvinna till Kvinna, +46-73 360 91 25

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.