Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Sopberg, IS-krigare och odugliga politiker – men vad hände med kvinnorna?

Inbjudan; 

Dags för Kvinna till Kvinnas årliga event Inside Stories – denna gång om Mellanöstern. Träffa Kvinna till Kvinnas stationerade personal för ett samtal om Irak, Syrien och Libanon.

Tid: 12 januari 2016 kl 16.30 – 17.30 med efterföljande mingel

Plats: Södra teaterns champagnebar, Mosebacke torg 1, Stockholm

Det blir allt tuffare att arbeta i Mellanöstern. Flera organisationer lämnar men Kvinna till Kvinna finns kvar. Ta tillfället att träffa några av Kvinna till Kvinnas anställda som arbetar där allt händer med att stötta kvinnor i konfliktområden.

I Libanon ser en förlamad politisk ledning på medan högarna av ruttnande sopor växer och Hizbollah strider på Assads sida inne i Syrien. Vad händer med Libanon när kriget kryper allt närmare?

I Irak lever internflyktingar - och framförallt kvinnor - ett hårt och utsatt liv. En del kidnappas och våldtas av väpnade grupper. Vad krävs för att ena detta djupt splittrade land?

Inne i det krigströtta Syrien pågår ett viktigt fredsarbete som drivs av civilsamhället och av kvinnorna. Kommer FN:s sändebud Staffan de Mistura att ta hänsyn till det när han ska ro iland ett vapenstillestånd?

Vi bjuder in till ett samtal med våra anställda Alexandra Karlsdotter - Libanon, Katarina Carlberg - Irak och Sara Lindvall - regional Syrien som berättar om nuläget och spanar in i framtiden tillsammans med Mellanösternexperten Bitte Hammargren.

Efter samtalet blir det mingel. Dryck och tilltugg finns att köpa i baren.

Meddela gärna om du tänker komma till

anna-carin.hall@kvinnatillkvinna.se     0733-60 91 25

Bilden: Alexandra Karlsdotter, Sara Lindvall, Katarina Carlberg och Bitte Hammargren

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.