Gå direkt till innehåll
Gata i West Point, Monrovia. Foto: Kvinna till Kvinna/Anna-Carin Hall
Gata i West Point, Monrovia. Foto: Kvinna till Kvinna/Anna-Carin Hall

Pressmeddelande -

"Sjukdomsutbrottet skapar oro här i Liberia"

En mystisk sjukdom har dödat tolv människor i Liberia. Fler än 20 personer har insjuknat. Sjukdomsutbrottet skapar oro i landet som drabbades av en svår ebolaepidemi 2014.

– Vi vet ännu inte varför människor dör och var smittan kommer ifrån. Det enda vi kan göra just nu är att följa hälsoråden som gällde under ebolautbrottet, som att inte ta i hand och använda tröjor med lång ärm, säger Rie Lukowski på Kvinna till Kvinnas kontor i Liberias huvudstad Monrovia.

Kvinna till Kvinna har funnits på plats i Liberia sedan 2007 och stödjer kvinnorättsorganisationer i deras arbete för att stärka kvinnors position i samhället. Under ebolautbrottet 2014 var Kvinna till Kvinna en av få internationella organisationer som stannade kvar i Liberia för att stödja initiativ för att begränsa smittan. Det var främst kvinnor som tog hand om de sjuka, vilket bidrog till att 75 procent av dem som dog i ebola var kvinnor.

– Jag hoppas verkligen att smittan går att lokalisera snabbt. Ovissheten gör att det spekuleras om både förgiftning och ebola. Det är klart att smittan skapar oro, säger Rie Lukowski.

Kvinna till Kvinna fortsätter att bedriva verksamheten som planerat och följer utvecklingen noga.

För kontakt med Kvinna till Kvinna, ring pressjour 0733-609 125.

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.