Gå direkt till innehåll
Anna Tjäder, marknadsansvarig, Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare och Devrim Mavi, styrelseordförande. Alla från Kvinna till Kvinna.
Anna Tjäder, marknadsansvarig, Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare och Devrim Mavi, styrelseordförande. Alla från Kvinna till Kvinna.

Pressmeddelande -

Postkodlotteriet ökar sitt stöd till Kvinna till Kvinna

Kvinna till Kvinna får i år ett utökat stöd av Postkodlotteriet. Organisationen fick under förmånstagarfesten igår kväll ta emot 12 miljoner kronor, drygt en miljon mer än 2019.

- Vi är glatt överraskade och djupt tacksamma över Postkodlotteriets ökade stöd till vårt arbete med kvinnors rättigheter, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.

Vad tänker Kvinna till Kvinna göra för pengarna?

- Vi fortsätter att jobba med att förbättra för världens kvinnor. Vi försöker framför allt minska våld mot kvinnor men också öka deras makt på olika sätt. Vi vill bland annat att kvinnor ska kunna försörja sig själva, säger Petra Tötterman Andorff.

- I år kommer vi också att lyfta det tålmodiga arbete som utförs av fredsbyggande kvinnor i några av världens värsta konflikter, som Syrien.

- Många kvinnorättsförsvarare har en fortsatt tuff situation i länder som får alltmer auktoritära regimer. Här minskar utrymmet för yttrandefrihet och demokrati, men tack vare Postkodlotteriets stöd kan vi motverka hot och trakasserier som drabbar kvinnorna, säger Petra Tötterman Andorff.

Kvinna till Kvinna har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2012 och har sammanlagt tagit emot drygt 117 miljoner kronor.

- Sedan 1993 jobbar vi med att stödja kvinnor i områden som drabbats av krig och konflikt. Stödet från Postkodlotteriet det senaste decenniet har varit avgörande för att vi kan fortsätta. Mitt varma tack till alla lottköpare som gör vårt viktiga arbete möjligt! säger Petra Tötterman Andorff.

Ämnen


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

Relaterat material

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete.