Gå direkt till innehåll
 Anna Tjäder, marknadsansvarig och Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare Kvinna till Kvinna.
Anna Tjäder, marknadsansvarig och Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare Kvinna till Kvinna.

Pressmeddelande -

Postkodlotteriet fortsätter stödja kvinnors rättigheter

Kvinna till Kvinna får fortsatt stöd av Postkodlotteriet. Organisationen fick under förmånstagarfesten 13 mars ta emot 10,8 miljoner kronor för det framtida arbetet med att förbättra för världens kvinnor.

- Vi är glada och tacksamma över Postkodlotteriets stöd till vårt arbete med kvinnors rättigheter, säger Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.

Vad tänker Kvinna till Kvinna göra för pengarna?

- Vi fortsätter att motverka våld mot kvinnor på alla nivåer i de länder där vi arbetar. Det kan handla om att förändra lagar, utbilda poliser eller stödja kvinnojourer, säger Petra Tötterman Andorff.

- Vi fokuserar det här året också extra på kvinnors ekonomiska egenmakt. En kvinna som har möjlighet att försörja sig själv eller köpa en bit jord för att bruka, den kvinnan har också större möjlighet att bestämma själv över sitt liv.

- Till sist har många kvinnorättsförsvarare just nu en tuff situation i länder som får alltmer auktoritära regimer. Tack vare Postkodlotteriets stöd kan vi motverka hot och trakasserier som drabbar dem, säger Petra Tötterman Andorff.

Kvinna till Kvinna har varit förmånstagare till Postkodlotteriet sedan 2012 och har sammanlagt tagit emot drygt 105 miljoner kronor.

- Sedan 1993 jobbar vi med att stödja kvinnor i områden som drabbats av krig och konflikt. Stödet från Postkodlotteriet är helt avgörande för att vi kan fortsätta med det. Jag vill tacka alla lottköpare som gör vårt viktiga arbete möjligt! säger Petra Tötterman Andorff.

Ämnen


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.