Gå direkt till innehåll
Kvinna till Kvinnas nya filmer är inspelade i Sarajevo av Anisa Dzindo och MEXICO86.
Kvinna till Kvinnas nya filmer är inspelade i Sarajevo av Anisa Dzindo och MEXICO86.

Pressmeddelande -

Ny reklamfilm utmanar bilden av utsatta kvinnor

Inspelade i Sarajevo och med musik av Sara Parkman. Nu släpper Kvinna till Kvinna en serie reklamfilmer med ett nytt grepp för att uppmärksamma det globala våldet mot kvinnor och uppmana människor att stödja arbetet för kvinnors rättigheter.

Kvinnors rättigheter hotas på allt fler platser, inte minst där det pågår krig och konflikter. Kvinnor misshandlas, våldtas och dödas. Men trots hot och hat kämpar femdefenders världen över för förändring. Det är de här kvinnornas mod som illustreras i Kvinna till Kvinnas nya filmer. 

– Ofta framställs utsatta kvinnor som offer utan vare sig egen vilja eller röst. Det förstärker bilden av världen som en hopplös plats utan framtid. Vi vill visa den modiga och dagliga kamp som förs av femdefenders världen över. Det är tillsammans vi gör skillnad, säger Lena Ag, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.

Filmerna är inspelade i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina. Det var här Kvinna till Kvinna började sin verksamhet för snart 25 år sedan genom att stödja kvinnor på krigets Balkan.

Anisa Dzindo är producent och MEXICO86 har regisserat i samarbete med Hemma Annonsbyrå. Sara Parkman står för musiken.

– Vi vill att filmerna ska förmedla en känsla av att aktivism kan se ut på olika sätt. Inspelningen i Sarajevo gjorde att vi kunde komma närmare verkligheten där allt startade och även använda oss av riktiga femdefenders i filmerna, säger Artur Wolgers på MEXICO86.

Filmerna finns i fem versioner, tillgängliga på Kvinna till Kvinnas Youtube-kanal.

  • Still defending women's rights (63 sec)
  • Still defending women's rights (30 sec)
  • Domestic violence (15 sec)
  • Young women (15 sec)
  • Activism (15 sec)


För mer information, välkommen att kontakta:
Anna Tjäder, Partnership & Marketing Manager
Tel: 070-674 10 03
Email: anna.tjader@kvinnatillkvinna.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.