Gå direkt till innehåll
Margot Wallström samtalar med kvinnorättsförsvarare från Liberia, Serbien och Libanon
Margot Wallström samtalar med kvinnorättsförsvarare från Liberia, Serbien och Libanon

Pressmeddelande -

Margot Wallström om kvinnorättsförsvarares utsatthet

Den politiska utvecklingen i världen slår hårt mot kvinnors rättigheter och det går åt fel håll i flera länder. Onsdagen 29 november är det internationella dagen för kvinnorättsförsvarare. Just nu är det viktigare än någonsin att stå upp för kvinnors rättigheter. Utrikesminister Margot Wallström och kvinnorättsförsvarare från Irak, Liberia och Serbien samtalar om sina personliga erfarenheter av att kämpa för kvinnors rättigheter och hur de hanterar hot och motstånd i en värld där det blir allt svårare att uttrycka sina åsikter.

Medverkande: Utrikesminister Margot Wallström. Cecelia T Danuweli, Liberia, Jelena Memet, Serbien, Lina Abou Habib, Libanon. Moderator: Eva Zillén, Kvinna till Kvinna.

Varmt välkommen att lyssna till samtalet som hålls på engelska.

Möjlighet finns till en kort frågestund med utrikesministern och övriga deltagare efteråt.

Fortsätt sedan att mingla med Kvinna till Kvinna och kvinnorättsförsvarare från hela världen.

När: Onsdag 29 november kl 17:30–19:30. Samtalet pågår mellan 17:30–18:30.

Var: ABF Stockholm, bottenvåningen, Sveavägen 41.

Föranmälan krävs till Anna-Carin Hall, pressansvarig anna-carin.hall@kvinnatillkvinna.se 0733 609125

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.