Gå direkt till innehåll
Margot Wallström blir Kvinna till Kvinna-vän!

Pressmeddelande -

Margot Wallström blir Kvinna till Kvinna-vän!

På sin sista arbetsdag som FN:s generalsekreterares särskilda representant i frågor som rör sexuellt våld i konflikt bestämde sig Margot Wallström att bli Kvinna till Kvinna-vän och stödja organisationens arbete. Det blev klart under ett besök hos Kvinna till Kvinna i Stockholm.

Margot Wallström tackade för allt stöd som Kvinna till Kvinna och kvinnoorganisationer världen över har gett henne under hennes två år på FN-posten.

- Kvinna till Kvinna ger ett ovärderligt stöd och skydd för utsatta kvinnor i konfliktdrabbade regioner. Kvinna till Kvinna visar på kopplingen mellan att få stopp på det sexuella våldet mot kvinnor och få hållbara fredsprocesser. Organisationen arbetar oförtrutet med att lyfta kvinnors perspektiv på fred och säkerhet till den internationella politiska nivån, säger Margot Wallström.

- Vi är glada och stolta över Margot Wallströms stöd! På bara två år som särskild rapportör har hon gjort viktiga insatser och flyttat fram positionerna kring åtgärder mot sexuellt våld. Hon har fått upp sexuellt våld i krig på FN:s säkerhetsråds dagordning och hennes arbete bidrar till att krigsförbrytare inte längre kan räkna med straffrihet för sina handlingar, säger Lena Ag, Kvinna till Kvinnas generalsekreterare.

 

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.