Gå direkt till innehåll
Linnéa Claeson tillsammans med kvinnorättskämparna Luljeta Demolli, Nita Zogiani and Lavdi Zymberi i Kovoso. Foto: Majlinda Hoxha
Linnéa Claeson tillsammans med kvinnorättskämparna Luljeta Demolli, Nita Zogiani and Lavdi Zymberi i Kovoso. Foto: Majlinda Hoxha

Pressmeddelande -

Linnéa Claeson storsatsar för kvinnors rättigheter – siktar på att samla in en miljon

Kvinna till Kvinna arbetar för att öka jämställdheten i världen genom att stoppa mäns våld mot kvinnor och stärka kvinnors rättigheter. Nu startar organisationens goodwillambassadör Linnéa Claeson en insamling för att engagera människor i kampen. Målet är en miljon kronor.

Linnéa Claeson är jurist och kvinnorättsaktivist. Nu gör hon som goodwillambassadör sin största insats någonsin för Kvinna till Kvinna genom att starta en insamling på kvinnatillkvinna.se i syfte att engagera så många som möjligt i kampen för kvinnors rättigheter.

”Med miljoninsamlingen vill jag stötta projekt som gör konkret skillnad på plats för kvinnor som är särskilt utsatta. Genom Kvinna till Kvinna och deras samarbetspartners kommer bidragen fram till de som verkligen behöver stöd. Vi behöver vara fler som visar att det spelar roll om kvinnor lever eller dör och att vi bryr oss om flickors framtid och säkerhet.”, säger Linnéa Claeson.

En miljon kronor kan förändra många liv
Insamlingen startar på midsommarafton den 25 juni och genomförs via Swish. På kvinnatillkvinna.se går det att följa insamlingen och se hur pengarna kommer att göra skillnad.

”På många platser i världen är det en nitlott att födas som flicka. Flickors och kvinnors rättigheter kränks varje dag och det får ofta katastrofala konsekvenser. En miljon kronor skulle göra stor skillnad för oss och våra lokala partnerorganisationer. Varje person som bidrar till Linnéas miljoninsamling är också med och förändrar kvinnors liv”, säger Linda Kaplan, insamlingschef på Kvinna till Kvinna.

Läs mer om Kvinna till Kvinna här

Så använder Kvinna till Kvinna sina insamlade medel 

För mer information, kontakta: Anna Tjäder, marknadsansvarig Tel: 070-674 10 03 anna.tjader@kvinnatillkvinna.se

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 130 partnerorganisationer i mer än 20 länder runt om i världen.

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.