Gå direkt till innehåll
Linnéa Claeson med blir Kvinna till Kvinnas nya ambassadör. Foto: Viktor Gårdsäter
Linnéa Claeson med blir Kvinna till Kvinnas nya ambassadör. Foto: Viktor Gårdsäter

Pressmeddelande -

Linnéa Claeson ny ambassadör för Kvinna till Kvinna

25-åriga Linnéa Claeson blir Kvinna till Kvinnas nya goodwill-ambassadör. Hon är juriststudent och handbollsspelare men kanske framför allt mest känd för sitt Instagram-konto ”assholesonline” där hon tagit plats i debatten om jämställdhet och alla människors lika värde.

– Jag väljer att lägga mina timmar och dagar på att kämpa för människors lika värde, frihet och kärlek. Därför är jag oerhört glad och stolt över att få arbeta med Kvinna till Kvinna, som delar mina värderingar och alltid står upp för kvinnors rättigheter, säger Linnéa Claeson.

För Linnéa är det viktigt att kunna vakna upp till en värld där hon, hennes tjejkompisar och kvinnor världen över får finnas till på samma villkor som alla andra.

– Linnéa Claeson är en kvinnorättsförsvarare, en femdefender som på allvar tar ställning mot näthat och sexuella trakasserier. Hon ger den unga generationen mod och konkreta verktyg för att bemöta näthat. Vi är stolta över att välkomna henne till oss, säger Anna Tjäder, marknadsansvarig på Kvinna till Kvinna.

- För om inte nu, när? Om inte jag, vem? Jag känner ett ansvar för nästa generations tjejer. Jag vill se till att de inte tvingas utstå samma skit som vi har fått vara med om, säger Linnéa Claeson, som i sitt omtalade Instagram-konto sätter ljuset på de män som sexuellt trakasserat henne.

Alexandra Pascalidou är Kvinna till Kvinnas andra goodwill-ambassadör. Vi väljer att samarbeta med starka förebilder som bistår med att sprida Kvinna till Kvinnas budskap och varumärke. 

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.