Gå direkt till innehåll
Elizabeth Ncube, Eva Zillén och Shahla Ismayil deltar i samtalet om kvinnorättsförsvarares utsatthet.
Elizabeth Ncube, Eva Zillén och Shahla Ismayil deltar i samtalet om kvinnorättsförsvarares utsatthet.

Pressmeddelande -

​Kvinnorättsförsvarare tystas världen över

Seminarium på MR-dagarna Stockholmsmässan lördag 17 nov 

Att arbeta för mänskliga rättigheter, demokrati och yttrandefrihet blir allt svårare på många håll i världen.

Kvinna till Kvinna har på nära håll kunnat se hur möjligheten för kvinnorättsförsvarare att arbeta fritt och uttrycka sina åsikter minskar, även i länder i Europa. Metoderna är många; Smutskastningskampanjer i pressen och sociala medier. Myndigheter som fryser bankkonton eller tvingar kvinnoorganisationer till tidsödande redovisningar av sin utländska finansiering. Även fysiska hot och polisingripanden förekommer.

I Kvinna till Kvinnas rapport ”Suffocating the movement – Shrinking space for women’s rights”, har 123 kvinnorättsaktivister från 32 länder bidragit med kunskap om det allt hårdare klimatet.

På MR-dagarna följs rapporten upp med en diskussion med framstående kvinnorättsförsvarare från Azerbajdzjan, Kamerun och Zimbabwe.

Välkommen till Kvinna till Kvinnas seminarium på MR-dagarna Stockholmsmässan lördag 17 nov 

Paneldeltagare:  Eva Zillén, Shahla Ismayil, Sylvie Ndongo, Elizabeth Ncube

Moderator: Marika Griehsel

Tid: 14.30-15.30 

Plats: Lokal: C8

Fri entré, ingen föranmälan

https://www.mrdagarna.nu/lyfter-hoten-mot-kvinnors-organisering/

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.