Gå direkt till innehåll
Kvinnliga artister skänker allt gage till Kvinna till Kvinna

Pressmeddelande -

Kvinnliga artister skänker allt gage till Kvinna till Kvinna

Nätverket Female Singer-Songwriters deltar nästa vecka i Världens Största Musikfestival och skänker allt sitt gage till Kvinna till Kvinna under parollen ”För våra systrar på flykt”.

30 singer-songwriters, däribland artister som Susanne Fellbrink, Emeli Jeremias och Lovisa Hellsten spelar femte till tionde oktober på olika platser runt om i Sverige. Världens största musikfestival arrangeras av alla studieförbund i Sverige.

På utvalda spelningar kommer även Kvinna till Kvinna att finnas på plats med information om vårt arbete.

- Vi är väldigt glada för det här initiativet. Tänk så mycket kraft och vilja det finns att hjälpa oss i vårt arbete med att stödja kvinnor på flykt, säger Lena Ag, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.

60 miljoner människor är på flykt runt om i världen, varav 12 miljoner människor flyr från strider i Syrien. Kvinnorna flyr ofta ensamma, då deras män har dött i kriget, blivit fängslade eller redan flytt till Europa för att söka asyl till familjen. Kvinnorna saknar skydd och pengar och står ensamma kvar att försörja sin familj.

- Precis som många andra är jag förtvivlad över situationen för människor på flykt och det kändes viktigt för mig att fokusera just på kvinnorna som är extra utsatta. Jag hoppas att vi får ihop mycket pengar under den här veckan, säger Tina Wilhelmsson, en av artisterna i nätverket.

Kvinnor på flykt löper också stor risk att utsättas för sexuella övergrepp och våld. Kvinna till Kvinna finns på plats för att stödja och hjälpa flickor och kvinnor som efter flykten ofta blir kvar i grannländerna.

Du hittar alla spelningar under veckans festival på femalesingersongwriters.se

För mer information, kontakta Anna-Carin Hall, pressansvarig 0733-609125

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.