Gå direkt till innehåll
Kvinna till Kvinna satsar på bilder

Pressmeddelande -

Kvinna till Kvinna satsar på bilder

Idag lanseras Kvinna till Kvinnas nya bildbank. Den innehåller flera tusen unika bilder från de 17 krigs- och konfliktländer där vi är verksamma. Nu kan vi erbjuda ett urval aktuella bilder till media, forskare och politiker med flera, för användning i ickekommersiellt syfte.

 – Vi stödjer 130 lokala kvinnorättsorganisationer i 17 krigs- och konfliktländer. Att ha exklusivt bildmaterial från deras verksamheter gör det lättare att spegla kampen för kvinnors rättigheter i vårt kommunikationsarbete, säger Christina Hagner, kommunikationschef på Kvinna till Kvinna.

Kvinna till Kvinnas medarbetare har utbildats kring fotografering och fått tillgång till proffskameror. Och nu kan de enkelt ladda upp bilder i molntjänsten Qbank, som är en webbaserad mediebank som lagrar, organiserar och publicerar bilder i digitala kanaler.

– Vårt mål har varit att underlätta bildarbetet. Via Qbank kan våra medarbetare och samarbetspartners självständigt ladda upp bilder och därmed sprida sitt budskap via Kvinna till Kvinna. Genom aktuella och bra bilder stärker vi trovärdigheten för vår verksamhet och kan visa vart pengarna går, säger projektledaren Sara Lüdtke på Kvinna till Kvinna.

Qbank är en tjänst från fullservicebyrån Kaigan som Kvinna till Kvinna har ett långsiktigt samarbete med. Projektledare hos Kaigan är Lena Rodén.

Ett urval av bilderna på Qbank finns tillgängliga för nedladdning via Kvinna till Kvinnas hemsida under fliken Mediabank, eller direkt på kvinnatillkvinnafrontend.qbank.se

Bildtext: Aktivister från samarbetsorganisationen FADI i DR Kongo håller torgmöte. Foto: Kvinna till Kvinna/Ida Udovic

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.