Gå direkt till innehåll
Kvinna till Kvinna och Palmecentret på DN Debatt: Syriska kvinnor kräver roll i fredssamtalen

Pressmeddelande -

Kvinna till Kvinna och Palmecentret på DN Debatt: Syriska kvinnor kräver roll i fredssamtalen

På onsdag startar fredssamtalen om Syriens framtid, de så kallade Genève 2. Trots att kvinnor, liksom män, drabbas av kriget i Syrien, är de politiska processer som hittills pågått i huvudsak en manlig föreställning. Därför mobiliserar sig just nu syriska kvinnoaktivister i och utanför Syrien. Deras budskap är tydligt. Kvinnor måste sitta med i kommande förhandlingar. Sverige är ett av länderna som är inbjudna till samtalen och kommer därför att ha en roll att spela. Frågan är hur Carl Bildt och Sverige kommer att agera, skriver Lena Ag, generalsekreterare Kvinna till Kvinna och Jens Orback, generalsekreterare Palmecentret på DN Debatt i dag.

Läs hela artikeln på DN Debatt. Den innehåller förslag på hur fredsförhandlingarna kan bli mer inkluderande och hållbara.

Lena Ag kommer att vara på plats i Genève under veckan.

Olof Palmes Internationella Center, Opinionsbildnings- och pressansvarig, Laila Naraghi, +46 (0)70 66 00 515

Foto: Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation Warvin besöker Domiz-lägret i irakiska Kurdistan provinsen. Fotograf: Safin Hamid

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.