Gå direkt till innehåll
​Kvinna till Kvinna lanserar kampanj för världens kvinnorättsförsvarare

Pressmeddelande -

​Kvinna till Kvinna lanserar kampanj för världens kvinnorättsförsvarare

På tisdag 2 november drar Kvinna till Kvinna igång den årliga #Femdefenders-kampanjen till stöd för världens kvinnorättsförsvarare. Kampanjen pågår i fyra veckor fram till internationella dagen för kvinnorättsförsvarare – #Femdefenders Day 29 november då Kvinna till Kvinna också lanserar rapporten Femdefenders – hemmafru eller feminist? som speciellt ägnas åt unga kvinnorättsförsvarares villkor runt om i världen. Det blir också en stor fest 27 november, öppen för alla, på klubben Marie Laveau i Stockholm.

Unga kvinnorättsförsvarare hotas och hatas, förtalas och motarbetas. Trots detta tar de sig allt oftare rätten att höras och synas för att påverka samhället, utmana diskriminering och patriarkala strukturer och bekämpa den nationalism som bara ser kvinnans roll som maka och mor.

Du kan stödja världens #Femdefenders genom att bli Kvinna till Kvinnas månadsgivare, ge en gåva via sms eller swish, direktbetalning eller kort. Du kan handla i vår webb-butik och köpa våra julklappar så hjälper du kvinnorättsförsvarare i deras kamp för att kvinnor ska ha samma chanser, möjligheter och rättigheter som män. Mer information finns på vår hemsida http://kvinnatillkvinna.se/

När du stödjer världens #Femdefenders bidrar du till ett jämlikt samhälle som också har chans att bli mer fredligt.

Följ kampanjen på Facebook; https://www.facebook.com/kvinnatkvinna

Bilden: Deltagare vid Kvinna till Kvinnas fredsskola för unga kvinnorättsförsvarare i Istanbul. Foto: Olga Beletski

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.