Gå direkt till innehåll
Kvinna till Kvinna får pris!

Pressmeddelande -

Kvinna till Kvinna får pris!

Kvinna till Kvinna tilldelas årets FUF-pris för arbetet för kvinnors säkerhet och rättigheter i konflikt- och postkonfliktområden.

-  Vi är mycket stolta över priset! Att det sammanfaller med vår 20-årsdag gör det ännu roligare. Det visar att vårt arbete med att utmana den traditionellt manliga säkerhetspolitiken gör avtryck, säger Lena Ag, generalsekreterare, Kvinna till Kvinna.

Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, delar årligen ut sitt pris för goda insatser inom utvecklingsarbete och bistånd. Så här motiverar FUF valet av Kvinna till Kvinna:

”Utifrån en djup förståelse av vad säkerhet betyder och insikten att kvinnors säkerhet är en nyckel till utveckling arbetar Kvinna till Kvinna outtröttligt för förbättrade levnadsvillkor för fattiga människor.”

FUF är en politiskt och religiöst obunden ideell förening som informerar och skapar debatt om utvecklingsfrågor med ett globalt perspektiv. Tidigare pristagare är, för att nämna några, Gunnel Axelsson Nycander, Afrikagrupperna och Fredrik Gertten.

Foto: Kvinna till Kvinna/Stina Buur. Kvinnoaktivister från Palestina, Serbien och Kosovo träffas för att utbyta erfarenheter om sitt arbete för fred och mänskliga rättigheter.


Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.