Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kvinna till Kvinna får ny biståndschef

Anniken Elisson Tydén blir ny chef för programavdelningen på Kvinna till Kvinna efter Annika Törnqvist. Programavdelningen leder verksamheten i drygt 20 länder i tre världsdelar, där Kvinna till Kvinna har samarbete med över 130 kvinnorättsorganisationer.

Anniken Elisson Tydén kommer närmast från Rädda Barnen där hon jobbat i 17 år. Här har hon varit insamlingschef, regionchef i Västafrika och senast internationell programchef. Tidigare var hon verksam i näringslivet, bland annat för SCA – numera Essity.

- Kvinna till Kvinna är en viktig organisation med ett stort engagemang, och jag ser fram emot att jobba internationellt och stödja lokala partnerorganisationer som har kunskapen att skapa förändring på nära håll, säger Anniken Elisson Tydén, som tillträder sin tjänst 16 september. 

Ämnen


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.