Gå direkt till innehåll
Foto: AMEER ALHALBI/AFP/Getty Images
Foto: AMEER ALHALBI/AFP/Getty Images

Pressmeddelande -

Fredsmanifestation på söndag mot våldet i Aleppo

Våldet i Aleppo måste få ett slut. Grymheterna påminner oss om historiens värsta illdåd. Därför har Kvinna till Kvinna tagit initiativ till en stor fredsmanifestation i Stockholm på söndag för att visa solidaritet med civilbefolkningen. Vi enas under parollen ”Jag bryr mig – stoppa våldet i Aleppo”.

- Vi måste bevara vår medmänsklighet och framhärda i att försvara den humanitära rätten och de mänskliga rättigheterna, säger Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Lena Ag.

Det blir musikframträdanden och tal vid manifestationen. Programmet uppdateras på Facebook. Bakom står Amnesty International Sverige, Diakonia, Globalportalen.org, Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet, Kristna Fredsrörelsen, Kvinna till Kvinna, Läkare utan Gränser, Olof Palme International Center, Rädda Barnen, Sveriges Interreligiösa Råd, Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, Svenska Kyrkan/Stockholms Stift, Union to Union

Tid: Söndag 18 december kl 12.00-13.00

Plats: Mynttorget, Stockholm

Inga partipolitiska symboler och inga flaggor är tillåtna vid manifestationen.

För mer info - kontakta Anna-Carin Hall 0733-609125

anna-carin.hall@kvinnatillkvinna.se

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.