Gå direkt till innehåll
Dubbelpepp! Ny bloggkampanj från Kvinna till Kvinna.

Pressmeddelande -

Dubbelpepp! Ny bloggkampanj från Kvinna till Kvinna.

”Det var nästan alltid uteslutande pojkar, senare killar och nu män som har berättat för mig att jag är tjock och att det är äckligt och vidrigt.”

Det skriver Kakan Hermansson, programledare på P3, konstnär och bloggare på Nöjesguiden som ställer upp i Kvinna till Kvinnas bloggkampanj Dubbelpepp. Tillsammans med Sandra Beijer, krönikör i Sofis mode och känd för bloggen Niotillfem, Sanna Lundell, frilansjournalist och bloggare på Aftonbladet, och Elsa Billgren, programledare på TV4 och ZTV, utgör hon basen i kampanjen Dubbelpepp. Där skriver de varsitt blogginlägg om ämnen som ger tjejer stöd och pepp. Sanna Lundell om det ständigt känsliga ämnet pengar och den skit det kan ställa till med i en relation och Sandra Beijer om oskulden. Elsa Billgren vill att vi ska följa vårt hjärta även om det gör ont ibland.

Fler bloggare tillkommer i nästa vecka.

Genom att betala 10 kronor för inlägget bidrar läsaren till att utsatta kvinnor i världen får det bättre. Pengarna går till Kvinna till Kvinnas arbete för kvinnors rättigheter.

– Kvinna till Kvinna tycker att det är fantastiskt roligt att samarbeta med några av Sveriges mest framstående bloggare. Vi är mycket tacksamma för att de ställer upp och så öppet och ärligt skriver om det som kan vara svårt i livet. På det sättet stödjer de inte bara unga tjejer här
hemma, de gör även en stor insats för kvinnor i världen, säger Christina Hagner, kommunikationschef på Kvinna till Kvinna.

www.dubbelpepp.se hittar du
bloggarnas olika inlägg. Du sms:ar namnet till 72 980 och får då en unik
kod som du knappar in på sidan för att läsa inlägget.

För mer information kontakta: Anna Knöfel Magnusson, pressansvarig, Kvinna
till Kvinna anna.magnusson@kvinnatillkvinna.se , 0733-609 125

Bloggarna ansvarar själva för sina respektive texter.

Kvinna till Kvinna har inte redigerat eller haft åsikter om innehållet i deras inlägg.




 

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konflikter för att kvinnors makt och inflytande ska öka. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.