Gå direkt till innehåll
Alexandra Pascalidou besökte Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer i Gaza 2015
Alexandra Pascalidou besökte Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer i Gaza 2015

Pressmeddelande -

Alexandra Pascalidou blir ambassadör för Kvinna till Kvinna

Alexandra Pascalidou blir ny ambassadör för Kvinna till Kvinna och inviger på måndag 12 juni organisationens nya regionkontor i Georgiens huvudstad Tbilisi. Det är Alexandras första besök i landet som hon ändå har en personlig koppling till.

"Mina morföräldrar tillhörde en grekisk minoritet i Georgien så det blir en stark upplevelse för mig att få komma dit” säger Alexandra Pascalidou.

Under tre dagar ska hon bland annat träffa kvinnorättsaktivister, politiker och kvinnliga internflyktingar tillsammans med Kvinna till Kvinnas generalsekreterare Lena Ag.

”Vi är glada att ha Alexandra ombord som vår ambassadör. Hennes engagemang är stort och hon kommer att bidra till att lyfta våra frågor på ett nytt sätt”, säger Lena Ag.

Svenska Filminstitutets VD Anna Serner är också med på resan och ska bland annat föreläsa på Georgian National Film Center och även träffa Kvinna till Kvinnas samarbetspartner som använder dokumentärfilm som verktyg för att uppmärksamma våld mot kvinnor.

Ett besök i Stalins födelsestad Gori står också på programmet. Här arbetar Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisation med att stödja kvinnor som flytt främst från konflikten i utbrytarrepubliken Sydossetien.

För mer information och kontakt med Alexandra, Lena eller Anna, vänligen hör av dig till;

Anna-Carin Hall, pressansvarig

anna-carin.hall@kvinnatillkvinna.se

0733-609125

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihood priset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.