Gå direkt till innehåll
Möte hos Kvinna till Kvinnas partnerorganisation WORWA, Liberia
Möte hos Kvinna till Kvinnas partnerorganisation WORWA, Liberia

Pressmeddelande -

59 miljoner till arbetet för kvinnors rättigheter i Liberia

Förra veckan undertecknade Kvinna till Kvinna och SIDA ett nytt avtal värt 59 miljoner SEK för att ytterligare stärka kvinnors rättigheter i Liberia. Projektet “The Promotion of Women’s Empowerment and Rights in Liberia” (POWER) pågår 2022 – 2025 och kommer att bidra till en mer kraftfull och inkluderande kvinnorättsrörelse i landet.

Huvudsyftet med projektet är att arbetet för kvinnors och flickors rättigheter och ökade makt i Liberia ska bli mer strategiskt och effektivt. Det ska i förlängningen leda till kvinnors meningsfulla deltagande i samhället och i beslutsfattande sammanhang.

- Vi närmar oss val i Liberia och vi kommer att fokusera på att kvinnor inte bara ska komma in i rikspolitiken utan också väljas in i större utsträckning i lokalpolitiken, säger Aisha Lai, Kvinna till Kvinnas kontorschef i Liberia.

Att intensifiera arbetet mot våld mot kvinnor i Liberia är ett annat mål med projektet. Nivån av våld och sexuellt våld mot kvinnor är mycket hög i landet. En förbättrad tillgång till sexuell och reproduktiv hälsa för kvinnor och flickor är ett annat mål.

- Vi kommer genom det här projektet också att ha ett nytt fokus för att stärka kvinnor ekonomiskt, genom att samarbeta mer med den privata sektorn, säger Aisha Lai.

Arbetet med det nya projektet kommer att ske via Kvinna till Kvinnas samarbetsorganisationer i Liberia. Mer information om dem finns här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Idag är Kvinna till Kvinna en av världens främsta kvinnorättsorganisationer med över 130 partnerorganisationer i mer än 20 länder runt om i världen.

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krigs- och konfliktdrabbade områden på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete. Insamlingsstiftelsen Kvinna till Kvinna pg 90 18 00 - 3

Kontakter

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna har arbetat för kvinnors rättigheter sedan 1993. För varje kvinnas rätt till en egen röst och en trygg framtid. Tillsammans med 150 partnerorganisationer arbetar vi på plats i områden drabbade av krig och konflikt för att uppnå hållbar fred genom att stärka kvinnors inflytande och makt. Tillsammans är vi förändringen.