Gå direkt till innehåll
​EU – försvarare av kvinnors rättigheter eller en bas för kvinnofientliga nationalister?

Dokument -

​EU – försvarare av kvinnors rättigheter eller en bas för kvinnofientliga nationalister?

EU-valet närmar sig och unionen står den här gången inför utmaningar utan tidigare motstycke. Parlamentet har blivit ett forum för nationalister att stärka sitt inflytande över EU:s gemensamma politik. Kommer EU i framtiden att kunna fortsätta stötta arbetet för demokrati och jämställdhet i närområdet. Kan kvinnorättsförsvarare som jobbar i motvind på t ex Balkan räkna med EU i framtiden?
  • Licens: Icke kommersiell användning
    Innehållet får laddas ner, användas och delas med andra, så länge Innehållet används oförändrat, i dess helhet och i icke kommersiellt syfte. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
  • Filformat: .pdf
Ladda ner

Presskontakt

Anna-Carin Hall

Anna-Carin Hall

Presskontakt Pressansvarig 0733-609125

Relaterade nyheter

En av världens främsta kvinnorättsorganisationer

Kvinna till Kvinna stärker kvinnor i krig och konfliktdrabbade områden. Kvinna till Kvinna samarbetar med kvinnoorganisationer på Balkan, i Mellanöstern, södra Kaukasien, Liberia, Rwanda och Demokratiska Republiken Kongo. Kvinna till Kvinna fick Right Livelihoodpriset 2002 för sitt framgångsrika stöd till kvinnors freds- och försoningsarbete.